Kariyer Danışmanlığı

Kariyer Danışmanlığı, bireylerin kendi kariyer gelişim süreçlerine ilişkin farkındalık geliştirmelerini, kararlar vermelerini ve plan yapmalarını, bu süreci ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda etkin bir şekilde yönlendirmelerini ve süreçteki belirsizlik, kararsızlık, değişim ve geçişlerle daha iyi başa çıkabilmelerini hedefleyen bir danışma sürecidir.

Kariyer Danışmanları ile yapılan görüşmelerde ele alınan başlıca konular şuanlardır;

• Bireysel kariyer hedefi oluşturmak ve plan yapmak
  • Kendini tanıma, güçlü ve zayıf yönlerine ilişkin farkındalık geliştirmek
  • Kariyer hedefleri ile ilgili yaşanan belirsizlik ve/ya kararsızlığı yönetmek
  • İş/staj arama süreçleri/teknikleri konusunda bilgi almak
  • CV hazırlama ve mülakatlar hakkında bilgi ve destek almak
  • Lisansüstü eğitim ve akademik kariyer ile ilgili bilgi ve destek almak
  • Kariyer gelişimine katkı sağlayacak becerilere ilişkin (dil, iletişim, yetkinlik geliştirme) öneriler almak
  • Kariyere ilişkin konularda yaşanan endişe ve stresi yönetmek
  • Öğrencilik yıllarını kariyer hedefi doğrultusunda verimli değerlendirmek için öneriler almak
  • Kendini Değerlendirme Envanteri’nin sonuçlarını birlikte değerlendirmek (doldurduysanız)

Yüzyüze gerçekleştirilen Kariyer Danışmanlığı görüşmeleri en fazla 45 dakika sürmekte olup, görüşme sayısı ihtiyaç durumuna göre karşılıklı değerlendirilmektedir. Ancak pandemi süreci nedeniyle uygun koşullar oluşuncaya kadar görüşmeler çevirimiçi (online) olarak yapılacaktır.

Kariyer Danışmanlığı Randevusu Almak için;

Aşağıdaki linke tıklayarak başvuru formunu doldurunuz. Formu doldurduktan sonra ilgili Kariyer Danışmanı belirtmiş olduğunuz e-posta adresiniz üzerinden sizinle iletişime geçecektir.

KARİYER DANIŞMANLIĞI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Not: Tüm hizmetlerimiz yalnızca İstanbul Üniversitesi öğrenci, mezun ve mensuplarına yöneliktir.

Kariyer Danışmanlarımız Beyazıt Yerleşkesinde, Kariyer Merkezi binasında hizmet vermektedir.

Kariyer Danışmanlarımız e-Posta Dahili
 Uzm. Psk. Kadir ÖZDEN kadir.ozden@istanbul.edu.tr 0212 440 00 00 / 11673
 Öğr. Gör. Ayten KAYHAN ayten.kayhan@istanbul.edu.tr 0212 440 00 00 / 11689
 Öğr. Gör. Ayça AYSUN UĞURLU ayca.ugurlu@istanbul.edu.tr

Kendini Değerlendirme Envanteri (KDE) Prof.Dr. Yıldız Kuzgun tarafından geliştirilmiş olup temel amacı bireylerin ilgi, değer ve yeteneklerini değerlendirmektir. Böylelikle bireyler kariyer gelişimlerine katkıda bulunacak iyi bir kariyer planı oluşturabilirler. Bu envantere üniversitemizin bütün öğrenci ve personeli ücretsiz olarak erişebilirler.

ENVANTERE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ