Etkinliklerimiz

İlki 2011 yılında gerçekleştirilen etkinlik her yıl akademik takvimin bahar döneminde düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin, tecrübeli insan kaynakları yöneticilerinden kariyer planlamasının püf noktalarını öğrenmeleri, firma ve sektörleri daha yakından tanıma fırsatı bulmaları, staj, iş başvurusu ve part time çalışma gibi konularda firma yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunmaları amaçlanmaktadır.

İlki 2012 yılında gerçekleştirilen etkinlik her yıl akademik takvimin bahar döneminde düzenlenmektedir.

Öğrencilerimizin, eğitimlerinin bir bölümünü yurt dışında geçirmeleri, farklı kültürlerle aynı çalışma ortamını paylaşmaları, bir yandan da yabancı dillerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinlikte;

´ Yurt dışı deneyim paylaşımları ve izlenebilecek yollar,

´ Yabancı dili öğrenme sorunları, çözüm önerileri ve deneyim paylaşımları,

´ Bütün bunların kariyer noktasında önemi

gibi konularda öğrencilerimizi motive eden, bilgilendiren sunumlara yer verilmekte olup yurt dışı eğitim danışmanlık, work&travel firmaları, dil kursları ve ilgili kurumlar katılım göstermekte ve etkinlikte gün boyu öğrenciler firmaların stantlarından da bilgi alabilmektedirler.

İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSTANBUL KAGEM), üniversitemizin öğrenci, mezun ve mensuplarına, kendilerini tanıma, eğilimlerini ve iş olanaklarını belirleme, kişisel özellikleri ile piyasa koşullarına uygun olarak kariyerlerini planlama ve geliştirme konusunda destek vererek rekabet gücü yüksek profesyoneller olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bu amaç doğrultusunda İSTANBUL KAGEM‘in faaliyetleri arasında olan “Kariyer Günleri” üniversitemiz öğrencileri ile iş hayatının profesyonel şirketlerini buluşturmayı, aynı zamanda kariyer gelişim süreçlerine fayda sağlamayı hedeflemektedir.

Kariyer Günleri kapsamında Tıp Fakültesi öğrencileri için;

Sağlık sektörünün önde gelen firmaları ile buluşarak söyleşiler düzenlemek,

İş ve staj fırsatlarından yararlanmayı sağlamak,

Tıp Mensupları ile yapılacak kariyer planlama seminerlerini düzenlemek,

Tıpta Uzmanlık Sınavlarına yönelik bilgilendirmeyi sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu etkinlikte neler mi var?

– Dünyaca ünlü tıp doktorlarının ve ünlü sanatçılarımızın panellerinde bulunma imkanı,

– Tıp dünyasının duayenleri ile bir arada olma ve birebir görüşebilme imkanı,

– Keyifle dinlemek istediğiniz seminerler ve oturumlar,

– Organizasyon kapsamında Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından verilecek olan Katılım Belgesi elde etme imkanı,

– Fuaye alanında özel sektörün en iyi kurumları ile bir araya gelme fırsatı,
İlki 29-30 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen Tıp Kariyer Günleri etkinlikler serimiz her yıl akademik takvimin bahar döneminde düzenlenmektedir.

Tıp Kariyer Günleri 7

Tıp Kariyer Günleri 6

Öğrencilerimizin deneyim, bilgi ve tecrübelerinin artırılması amaçlanan bu etkinlikte, bilişim sektörünün önde gelen şirketleri tarafından “Şirket Tanıtım Sunumları, Staj Başvuru Alımları, Mülakat Provaları ve Staj Süreci Hakkında Bilgilendirmeler” yapılmaktadır. İlki 2016 yılında gerçekleştirilen etkinlik her yıl akademik takvimin güz döneminde düzenlenecektir.

Bilişimde Kariyer

Öğrencilerimizin deneyim, bilgi ve tecrübelerinin artırılması amaçlanan bu etkinlikte, sektörün önde gelen şirketleri tarafından “Şirket Tanıtım Sunumları, Staj Başvuru Alımları, Mülakat Provaları ve Staj Süreci Hakkında Bilgilendirmeler” yapılmaktadır. İlki 2015 yılında gerçekleştirilen etkinlik her yıl akademik takvimin güz döneminde düzenlenmektedir.

Kariyerime Giden Yol Staj 2017

Kariyerime Giden Yol Staj 2016

İstanbul Üniversitesi Öğrenci kulüpleri gerçekleştirmek istedikleri Kariyer temalı ve sponsorluk bulunana etkinliklerini aşağıda yer alan şemaya göre şekillendirmelidir. Yapılması gereken işlemlerin adımlar halinde belirtildiği dosyalar sitemizde mevcuttur.

ETKİNLİK NASIL HAZIRLANIR?

Öğrenci Kulüp Listesi