Export date: Thu Sep 21 21:25:08 2017 / +0000 GMT

Kariyer Danışmanlığı Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Eğer kariyer danışmanlığı alanında uzmanlaşarak bir kariyer danışmanı olmayı hedeflerseniz,  Merkezimiz yönetim kurulu üyeleri tarafından önerilerek uygulamaya geçirilen Kariyer Danışmanlığı Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvurabilirsiniz.

Program İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geliştirilerek, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak ilk kez Eylül 2011 tarihinde açılmıştır. “Kariyer Danışmanlığı Tezsiz Yüksek Lisans Programı” İstanbul Üniversitesi'nin tarihi Beyazıt Kampüsü'nde verilmektedir.

Programın Amacı Ve Programda Yer Alan Dersler

Kariyer Danışmanlığı alanındaki temel kavram ve uygulamaları konusundaki gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Program üç (3) yarıyıl olup dönem projesi ile birlikte öğrencinin 7 (yedi) zorunlu (Z), 3 (üç) de seçmeli (S) dersi tamamlaması gerekmektedir.

Programda yer alan dersler şunlardır.

I.Yarıyıl

Kariyer Gelişim Teorileri ve Uygulamaları (Z)

Mesleki Gelişim ve Kişilik Teorileri (Z)

İnsan Kaynakları Yönetimi (Z)

Yönetim-Organizasyon (S)

II.Yarıyıl

Araştırma Yöntemleri ve Etiği (Z)

Bireysel ve Örgütsel Açıdan Kariyer Planlama ve Geliştirme (Z)

Kariyer Danışmanlığında Ölçme ve Değerlendirme (Z)

Örgütsel Davranış (S)

III.Yarıyıl

Kariyer Danışmanlığında Görüşme İlke ve Becerileri (Z)

Kariyer Vakaları ve Analizleri (S)

Çalışma İlişkileri ve Hukuku (S)

Meslekler ve Meslekî Yeterlilikler (S)

Dönem Projesi

Adaylar İçin Genel Koşullar

1. Başvuru için 4 yıllıkherhangi bir lisans programından mezun olmak yeterlidir.

2. ALES şartı aranmamaktadır.

3. Yabancı Dil (YDS veya Eşdeğeri) şartı aranmamaktadır.

4. Programa kabulde, lisans mezuniyet not ortalamasının % 50'si ve mülakat sınavının % 50'si esas alınacaktır.

5. Programa kabul notunun en az 60 (altmış) olması gerekmektedir.

6. Lisans eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK'ten denklik belgesi almaları zorunludur.

Post date: 2016-12-12 09:40:17
Post date GMT: 2016-12-12 06:40:17

Post modified date: 2016-12-12 13:17:08
Post modified date GMT: 2016-12-12 10:17:08