Müdürümüz

pinar-unsal

Sevgili öğrencilerimiz, mensuplarımız ve mezunlarımız;

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki (İSTANBUL KAGEM) müdürlük görevime Şubat 2016’dan itibaren başlamış bulunmaktayım. Merkezimizin ilk müdürü olan, bu görevini 5 yılı aşan bir süredir sürdüren Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

İSTANBUL KAGEM ekibi olarak İstanbul Üniversitesi’nin değerli öğrencilerinin, mezunlarının ve mensuplarının kariyer gelişimlerine yardımcı olmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunlardan ilki ve en önemlilerinden biri bireysel seanslar şeklinde düzenlenen kariyer danışmanlığı hizmetimiz olacak. Kariyer gelişimi insanın çocukluk yıllarından başlayarak belki de yaşamının sonuna kadar devam eden bitmeyen bir süreçtir ve insanların yaşamlarının her aşamasında kariyer danışmanına ihtiyacı olabilir. Örneğin, çoğu insan meslek seçimi kararını verirken yeterince doğru karar vermediğine inanmaktadır. Seçtiğiniz alan uygun olsa bile mezun olduktan sonra nasıl bir iş yapmak istediğiniz konusunda zihniniz net olmayabilir. Çevrenizdeki kişilerin sizden beklentileri ile sizin istekleriniz arasında uyumsuzluklar olabilir ve bunlar mutsuzluk yaşamanıza neden olabilir. Çalışan bir kişiyseniz çalışma ortamında yaşadığınız çeşitli sorunlar sizi üzüyor olabilir. Bu ve benzeri sorunlarınız için merkezimizdeki kariyer danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz. Görüşme öncesinde Kendini Değerlendirme Envanteri’ni (KDE) doldurursanız hem veri bankasına hem de sizinle görüşme yapacak danışmanınıza sizi daha iyi tanıyıp yardımcı olması için katkıda bulunmuş olacaksınız. Bu hizmet için önceden randevu almanız gereklidir.

Kariyer ve kişisel gelişiminize yönelik grup eğitimlerimiz, iş yeri gezilerimiz, iş dünyasını öğrencilerle buluşturan kariyer günlerimiz, yurtdışındaki kariyer ve eğitim olanaklarıyla ilgili bilgileri içeren yurtdışı kariyer günlerimiz, tıp öğrencilerinin alan seçimlerini kolaylaştıracak tıp kariyer günleri etkinliklerimiz, alanlarında başarılı kişileri davet edeceğimiz seminerlerimiz ve sohbetlerimiz de devam edecek etkinliklerimiz arasında. Bu etkinliklerle öğrencilerimizin iş dünyasında olup biten gelişmeleri izlemelerini, iş olanakları hakkındaki bilgilerini genişletmelerini hedefliyoruz. Bu tür etkinliklere katılımınız sosyal ağınızı genişletmenize de yardımcı olacaktır.  Etkinlikler için belirlenmiş tarihleri web sitemizden not edebilirsiniz.

İSTANBUL KAGEM’den beklentilerinizi web sitemizde yer alan formlarla iletmeniz de çalışmalarımız konusunda bize yardımcı olacaktır. İşbirliği, anlayış ve desteğin hakim olduğu güzel anlayışla yürüyen İSTANBUL KAGEM’in etkinliklerinde sizleri de aramızda görmek dileğiyle, sevgiler…

Prof. Dr. Pınar ÜNSAL

Merkez Müdürü